logo

Könyvtár

Önálló honlapunk elérhető innen


KÖNYVTÁR :

H: 12.00 - 16.00
K: 12.00 - 16.00
SZ: 12.00 - 16.00
CS: 12.00 - 16.00
P: 12.00 - 16.00

SZ: 15.00 - 18.00



A közösségi energiaudvar termelési adatai:



 

Intézmény - Bükkábrányi Napsugár Óvoda és Bölcsőde PDF Nyomtatás
Írta: óvodatitkár   
2009. október 28. szerda, 00:00
Tartalomjegyzék
Intézmény - Bükkábrányi Napsugár Óvoda és Bölcsőde
Bemutatkozás
Óvodatörténet
Óvodánk szakmai munkájáról:
A tevékenységközpontú óvodai nevelési program alapján művészeti tevékenységeket is végzünk a komplex foglalkozásokon. Ebbe a fogalomkörbe tartoznak: mese-vers, ének-zene és vizuális tevékenységek.

Az óvodai ének-zene nevelésnek jelentős hagyományai vannak, melyet napközben bármikor alkalmazunk a csoportban. A gyermekdalok valamennyi évszakhoz és ünnephez kapcsolhatók.
Az énekes játékok és mondókák a gyermekek ének-zenei kultúrájának megalapozása mellett a hagyományőrzést is szolgálják.


Mesélni és verselni minden nap szoktunk, nem mindig foglalkozás keretein belül, a nap folyamán bármikor. A mese-vers kezdeményezések anyaga az évszakokhoz kapcsolódik, merítünk a magyar népmesekincsből, de modern meséket és verseket is megismertetünk a gyermekekkel. Az irodalmi élmények feldolgozását bábozással, dramatizálással, barkácsolási lehetőségek biztosításával segítjük elő.



A barkácsolás, rajzolás, festés, gyurmázás a gyermekek kedvelt tevékenységei közé tartozik, melyhez az eszközök a csoportszobában folyamatosan a gyermekek rendelkezésére állnak.



Fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód normáinak kialakítása
érdekében minél több időt töltünk a szabad levegőn. A gyermekek mozgásigényének kielégítésére megfelelő nagyságú, jól felszerelt játszóudvarral rendelkezünk, ahol időjárástól függően sokat tartózkodunk.



Programunkban a zenei nevelés feladatai keretében középső csoporttól önként vállalt tevékenységként furulyáznak óvodásaink. Megismerkednek a hangszer sajátosságaival, a zenei élménnyel. Nagycsoport végére 4 hangterjedelmű gyermekdalokat el tudnak játszani. Óvodásaink még nem ismerik a kottát, a hangszerjáték során az óvónőt utánozzák. A sikeres ének-zenei nevelést az óvónő zeneszeretete, hangszertudása nagymértékben befolyásolja. Az élményt nyújtó közös hangszerjáték megalapozza a gyerekek ének-zene szeretetét, kultúráját. Óvodásaink közül az általános iskolában sokan folytatják a furulyázást.


 

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme, cc top level domain. Valid XHTML and CSS.