logo

Könyvtár

Önálló honlapunk elérhető innen


KÖNYVTÁR :

H: 12.00 - 16.00
K: 12.00 - 16.00
SZ: 12.00 - 16.00
CS: 12.00 - 16.00
P: 12.00 - 16.00

SZ: 15.00 - 18.00



A közösségi energiaudvar termelési adatai:



 

Óvodába hívogató, bölcsődébe csalogató PDF Nyomtatás
2024. április 18. csütörtök, 13:50

Április 17-én óvodába hívogató, bölcsődébe csalogató nyílt napot tartottunk intézményünkben. A tornaszoba, az aula megtelt szülőkkel és gyerekekkel, akik kíváncsian próbálták ki az óvoda játékait. Az intézmény helyiségeit is bemutattuk az érdeklődők számára, ahol a gyerekek bekapcsolódhattak a csoportszobai játékba. A játék mellett az óvodapedagógusok és a kisgyermeknevelők válaszoltak a szülők felmerülő kérdéseire is. Reméljük, hogy élményekkel gazdagodva töltötték intézményünkben a délelőttöt! Képekért kattintson ide!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Locsolkodás PDF Nyomtatás
2024. március 28. csütörtök, 08:53

A húsvéti készülődés, az ünnepvárás szintén meghatározza tevékenységeinket. A gyerekek locsolóverset tanulnak, rajzolnak, festenek, ragasztanak, sok szép munka díszíti a csoportszobát, a folyosót. A készülődést a locsolkodás koronázza meg, amiért a kislányok csokitojást, -nyuszit adnak a fiúknak. Képekért kattintson ide!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Víz világnapja 2024. PDF Nyomtatás
2024. március 22. péntek, 13:10
Március 22-én a Víz világnapját ünnepeljük. E jeles nap alkalmából a Csillag csoportban akváriumi halakat láttak vendégül a gyerekek, majd mindenki megfestette a saját halacskáját. Napközben a kiscsoportosok témához kapcsolódó kirakókkal játszottak és képeskönyveket nézegettek. A Felhőcske csoportos gyermekek gyurmából vízi állatokat készítettek, melyeket közösen barkácsolt terepasztalon helyeztek el. Játékidőben óvó nénivel beszélgettek a víz fontosságáról, környezetünk védelméről, mondókát tanultak a víz körforgásáról. A délelőtt zárásaként a Békák a tóban című játékot játszották el. A pihenés előtti mese a vízi világról szólt. A nagycsoportosok a közeli patakhoz sétáltak el. Megfigyelték a patakban élő békákat, akik a napsütésben a parton sütkéreztek. Tengert varázsoltak festéssel, majd sok élőlényt rajzoltak bele. Az interaktív táblán képeket válogattak egy szomorú és egy vidám vízcsepphez, aszerint, hogy szennyezi-e a vizet vagy sem, valamint vízcseppeket és halacskákat színeztek. Képekért kattintson ide!
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Óvodába hívogató, bölcsődébe csalogató nyitott nap PDF Nyomtatás
2024. március 20. szerda, 14:30
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, óvodai és bölcsődei nyitott napunkra!
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Szavalóverseny, rajzkiállítás PDF Nyomtatás
2024. március 20. szerda, 14:06
Óvodánk újra hagyományos módon rendezte meg a szavalóversenyt, melyre 2024. március 20-án került sor. Meghívásunkra Mezőkeresztesről, Mezőnagymihályról, Mezőnyárádról, Tibolddarócról és településünk óvodájából érkeztek a gyerekek és az őket felkészítő óvodapedagógusok. A versek témájául a tavaszt választottuk. A rendezvény helyszínét, az aulát a gyerekek munkái díszítették: tavasz témában készítettek rajzokat, melyek illusztrációként a tavaszi versekhez kapcsolódva díszítették a termet. A gyerekek bátran, nagyon ügyesen adták elő a verseket, a zsűri tagjait ezúttal is nehéz döntés elé állították. Kiss Sándorné nyugalmazott helyi óvodavezető, Tóth Sándorné a mezőnyárádi óvoda nyugalmazott óvodavezetője, valamint Birinyiné Kleszó Anita a helyi általános iskola igazgatója a következőképpen értékeltek:
I. helyezett: Szabó József Péter Mezőkeresztes
II. helyezett: Varga Lara Mezőnyárád
III. helyezett: Orosz Léna Bükkábrány
Különdíjban részesültek: Fekete Lotti Tibolddaróc és Kótai Jázmin Mezőkeresztes
Szívből gratulálunk minden résztvevő gyermeknek és köszönjük az őket felkészítő óvodapedagógusok munkáját! Képekért kattintson ide!
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
« ElsőElőző12345678910ElőreUtolsó »

Oldal 1 / 98

Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme, cc top level domain. Valid XHTML and CSS.